Ik wil mij graag aanmelden voor het evenement.

Kosten voor dit evenement: €35,- inclusief BTW.

21 april 2018 - 19.00 tot 21.00 uur

Hotel Bilderberg Résidence Groot Heideborgh

Hogesteeg 50 3886 MA Garderen


Over de gevaren van genetisch bewerkt voedsel (GMO's)

De spraakmakende Amerikaanse consumentenactivist Jeffrey M. Smith komt voor het eerst naar Nederland. De felle tegenstander van genetisch bewerkt voedsel zal op 21 april a.s. tijdens dit seminar in Garderen wijzen op de risico’s van voedingsmiddelen waarvan het DNA door de mens is veranderd. Genetisch bewerkt voedsel kan volgens Smith leiden tot allerlei gezondheidsklachten zoals kanker, orgaanschade, cholesterol- en insulineproblemen, snelle veroudering, etc.

50% van de Nederlandse bevolking denkt dat genetisch bewerkt voedsel gevolgen heeft voor de gezondheid.

Wat gebeurt er als je GMO's uit je voeding schrapt

Bij genetisch bewerkt voedsel, zoals bijvoorbeeld mais en aardappelen, is het DNA kunstmatig aangepast. Op deze manier kan de mens een plant een nieuwe eigenschap geven. Doel daarvan is bijvoorbeeld gewassen beter bestand maken tegen ziekten, of tegen droogte voor een grotere oogstopbrengst. Met kunstmatig wordt bedoeld dat de genen zijn aangepast op een manier die niet voorkomt in de natuur.

Over Jeffrey Smith

De documentaires en onderzoeken van Smith laten zien hoe consumenten door bedrijven worden misleiden. En hoe diezelfde bedrijven de gezondheid van de samenleving en het milieu in gevaar brengen.

Smith is auteur van de bestseller ‘Seeds of Deception: Exposing Industry and Government Lies about the Safety of the Genetically Engineered Foods You're Eating’ en heeft het boek ‘Genetic Roulette: The Documented Health Risks of Genetically Engineered Foods’ geschreven. Daarnaast heeft hij de documentaire ‘Genetic Roulette - The Gamble of Our Lives’ gemaakt die de Movie of the Year 2012 en de Transformational Film of the Year ontving.

De film werd door miljoenen mensen wereldwijd bekeken. De documentaire laat de gevolgen zien van genetisch gemanipuleerde voedingsmiddelen op onze gezondheid. Zo zijn volgens Smith bijvoorbeeld toxische en allergische reacties, onvruchtbaarheid, spijsverteringsstoornissen en talloze andere klachten toegenomen sinds genetisch gemodificeerde organismen (GMO's) werden geïntroduceerd.

Smith heeft in 45 landen lezingen gegeven, leiders uit alle continenten geraadpleegd en is geciteerd door duizenden nieuwsuitgevers waaronder: The New York Times, Washington Post, The Times (Londen), Associated Press, Reuters, LA Times en Time Magazine. Hij verschijnt regelmatig op invloedrijke radio- en televisieprogramma's, waaronder de BBC, NPR, Fox News, Democracy Now, The Doctors en de Dr. Oz Show. Dit zal de eerste keer zijn dat hij in Nederland komt spreken.

Hij is de oprichtende directeur van het Institute for Responsible Technology (IRT), een toonaangevende bron van gezondheidsinformatie over GMO's voor consumenten, beleidsmakers en professionals in de gezondheidszorg. De educatieve programma's van de IRT drijven het kantelpunt van de afwijzing van consumenten tegen GMO's, die nu al begonnen is genetisch gemanipuleerde ingrediënten uit de markt te duwen in de VS.

Adres: Hotel Bildeberg Résidence Groot Heideborgh

Hogesteeg 50

3886 MA Garderen


Ik wil mij graag aanmelden voor het evenement.

Registreren Ik heb al een account, log in